Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ανασκόπηση της εκδήλωσής μας για τους Τρεις Ιεράρχες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και ο Σύνδεσμός μας στις 29 Ιανουαρίου. Ο επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κος Ιωάννης Μπάκας φώτισε με την λεπτομερή και πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του έναν τομέα του πολύπλευρου έργου των Τριών Ιεραρχών που συχνά μένει στο περιθώριο: αυτόν του Ιεραποστολικού τους έργου.  

Μία διαφορετική νότα στην εκδήλωση έδωσαν με την παρουσίασή τους μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, υπό την καθοδήγηση της Θεολόγου καθηγήτριάς τους κας Ελένης Μαργαρίτη, που διάβασαν αποσπάσματα από ομιλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου περί πλούτου και υλικών αγαθών σε αντιπαραβολή με εικόνες από τη σύγχρονη ζωή των ανθρώπων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η παρουσίαση προβλημάτισε και έδωσε τροφή για σκέψη. 
Επίσης, παρέα μαθητών Λυκείου από το κατηχητικό της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής, με ευθύνη της κατηχήτριάς τους κας Ειρήνης Χρυσοστομίδου, ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα πολύ ευχάριστο και ευφάνταστο θεατρικό δρώμενο με θέμα τον Άγιο Βασίλειο και τον Σάντα Κλάους. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Μαίρη Κοσμίδου, διευθυντές των σχολείων της πόλης και του νομού, εκπρόσωποι των Δημοτικών, Αστυνομικών και Στρατιωτικών αρχών, αλλά και πολλοί εκπαιδευτικοί και ιερείς. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. 

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Μπάκα για την παρουσία του στην εκδήλωση και για την εμπνευσμένη ομιλία του, αλλά και όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου